כיריים הם הסוס העבודה של המטבח, המבערים נדלקים בצייתנות לפקודה הכנת הארוחה בכל שעות היממה, יום אחרי יום משבוע לשבוע. הכיריים עובדות בשבילכם ובשביל בני המשפחה, וסימני העבודה נצברים מיום ליום: מכתם של רוטב עגבניות מיום ראשון, לביצה החרוכה מיום שלישי ושאריות האורז השרופות מיום חמישי. לאחר כמה ימי בישול, הכיריים יכולים להראות חלקית את העבר לכל הפחות בכל מה שקשור למה שהכנסנו אל הבטן. אחרי חודש של בישולים למשפחה, הכיריים כבר יורידו את החשק בכל מה שקשור לתאבון – סימני השמן, הנזילות והדביקות יראו היטב לכל המתבונן בעין, והמטבח יראה זוועה. וזה הזמן לבצע ניקוי כיריים יסודי..
חשוב לשמור על הכיריים נקיים גם לבריאותכם הגופנית ולא רק למראה האסתטי שלו – חיידקים מצטברים בכל סוגי מזון, גם כאלו שמעולם לא נכנסו למחבת או לסיר מרק העוף שהכנתם ונשפכו על הכיריים. כיריים נקיים למבשל מקביל לאמן אשליות – תן לו את הכלים הנחוצים לו ואין גבול לאפשרויות. עם כיריים נקיים יש במה להתגאות. כתוצאה מהברקת הכיריים המוטיבציה גדולה ואיתה גם ההרגל, ובכך כל הבית נראה נקי יותר. תיזהרו, זה מדבק (בצורה טובה!), מפה הדרך לנקות באופן יסודי את כל המטבח קצרה למדי , אבל לא נראה לנו שתצטערו.
הצד הבא שתוכלו לעשות הוא ללמוד איך לנקות את המקרר שלכם כמו שצריך ומבלי לפגוע בו.
המפתח איך לנקות כיריים בהצלחה תלוי בסוג הכיריים שיש לכם. בין אם זה כיריים מגז, חשמלי או אינדוקציה, החדשות הטובות הן שהבאנו לכן דרך לנקות כל סוג וסוג.
באיזו תדירות כדאי לנקות את הכיריים?
הדרך הטובה ביותר לכיריים נוצצות היא לנקות אותם לאחר כל שימוש. אם אתם מתחילים את הבישול עם כיריים נקיים, תוכלו בסיום לנגב אותו רק בעזרת מטלית מיקרופייבר לחה או בספוג סבון. ככל שתבצעו את הניקיון הכיריים לעיתים קרובות יותר לאחר כל שימוש, כך תצטרכו לעשות ניקיון עמוק ויסודי לעיתים רחוקות יותר.
אבל אם עבר זמן מה בין הניקיונות … בוא נעבור למדריך שלנו…
איך לנקות כיריים גז
כיריים מגז בדרך כלל כולל ארבעה מרכיבים עיקריים הדורשים ניקוי: 1. הסורג (החלק שעליו יושבים סירים ומחבתות בעת הבישול), 2. מכסי המבער (הדיסקים הנשלפים המפיצים להבות מהבערים), 3. המבער ראשים (המחוברים לכיריים ונמצאים במקום בו האש בוערת), ו 4. משטח הכיריים עצמו.
1. + 2. ניקוי סורגי כיריים וכובעי צורב
סורגי הכיריים ומכסי הבעירה הם המקום בו אנו ממליצים להתחיל כאשר מבצעים אחת לחודש את הניקוי היסודי. הסירו את הסורגים מהכיריים ואת מכסי המבער מראשי המבערים על ידי הרמתם ותעבירו אותם לכיור שלכם. תלוי בגודל הסורגים ובגודל הכיור שלכם, ייתכן שיהיה צורך לבצע את המלאכה בחלקים (אם יש כאלו ) או לבצע את העבודה באמבטיה.
אם הסורגים והמבערים נקיים למדי : קצת סבון, ספוג רך (אינכם מעוניינים לשחוק את האמייל או הציפוי) ושטיפות יסודיות יעשו את העבודה; יתכן שתצטרכו לשטוף ולחזור על הפעולה כמה פעמים להסרת עודפי השומן. אתם תדעו שהם נקיים כמובן לפי הנראות שלהם (ללא כתמים ומזון שנדבק) ולפי ההרגשה במגע (הם לא צריכים להיות שמנוניים או דביקים למגע).
אם הסורגים והמבערים שלכם מלוכלכים מאוד : אל תדאגו; כולנו היינו שם. כדי להסיר שומן דבוק ללא בושה, יש לשטוף את הסורגים והמבערים בספוג עם סבון ואז תערבבו את משחת הקסם. הלא היא חומץ חלק אחד עם 2 חלקים של סודה לשתייה, הוסיפו כמה טיפות סבון כלים וערבבו את התערובת. תנו לתערובת לעבוד במשך כ- 20 דקות ואז שטפו היטב עם ספוג כלים בסבון ומעט מסיר שומנים.
ברגע שהסורגים וראשי המבעריןם נקיים, ייבשו אותם ממש טוב. נייר סופג פשוט הוא הכלי אידיאלי לעבודה: הן סופגות במיוחד ולא ישאירו שריטות.
3. ניקוי ראשי מבערי כיריים גז
התרחיש הגרוע ביותר: עבר כל כך הרבה זמן מאז שניקיתם את הכיריים גז שאתם אפילו לא יכול לראות את מכסי המבער מתחת לכל השומן המוצק הזה. נגבו את ראשי המבערים עם מטלית לחה (לא רטובה) כדי לסלק שאריות אוכל מוצקות. ואז השתמשו בקצה המחודד של מהדק נייר או סיכת ביטחון כדי לגרד כל חריץ צר ולנעוץ בעדינות לתוך יציאת ההצתה הסתומה או חורי המבער, שם יוצא הגז. נגבו את ראשי המבער שוב עם המטלית הלחה, ואז קרצפו בעדינות עם חומץ, שאמור להסיר את כל הסימניפ של השומן והכתמים.
4. ניקוי כיריים גז
זה המקום שבו כל הטכניקות הקודמות מתאחדות יחד. כדי לנקות את פני הכיריים, תחילה נגבו אותם במטלית לחה כדי לאסוף את כל שאריות האוכל. ואז שוטפים בעזרת ספוג עם סבון רך (לא שוחק) כדי להיפטר מכל הכתמים שומניים. אם השומן מוצק ודבוק חזק, הקציפו עם תערובת חומץ והסודה לשתייה ומרחו אותה שוב, ותנו לתערובת לשבת בין 10 ל- 15 דקות לפני שתשפשפו שוב בעדינות בעזרת הספוג. ייבשו את הכיריים עם מטלית נקייה, החזירו את ראשי המבערים ואת הסורגים, וטפחו לעצמכם על הגב על המאמצים שעשיתם, כל הכבוד.
איך לנקות כיריים חשמליות או אינדוקציה
כיריים חשמליים מגיעים בשני סוגים :
- מבערי סליל מתכתיים וציפוי זכוכית קרמית.
- כיריים אינדוקציה כוללים חלק עליון מזכוכית קרמית, וניתן לנקות אותם באותה שיטה כמו כיריים חשמליות עם זכוכית.
ניקוי כיריים חשמליים
כיריים חשמליים מכילים בדרך כלל ארבעה מרכיבים עיקריים הדורשים ניקוי:
1. הסלילים (המבעירים את החום)
2. מחבתות (אותן קערות מתכת המחזיקות את הסלילים)
3. החלק התחתון של הכיריים
4. משטח הכיריים עצמו.
אם הסלילים והמחבתות שלכם כבר נקיים למדי : מבערי סלילים חשמליים עלולים להתלכלך מאוד, אך הם גם (פחות או יותר) מנקים את עצמם. לכן, תנו לסלילים שלכם ניגוב קל עם מטלית לחה, ואז הפעילו את המבערים ללהבה גבוהה למשך כ -3 דקות. כל לכלוך שנצבר יישרף מיד … אם כי תלוי עד כמה הם מלוכלכים (כדאי גם לפתוח את חלון). כבו את המבערים ותנו להם להתקרר לחלוטין ואז נגבו אותם שנית.
אם הסלילים והמחבתות שלכם מלוכלכים למדי : מחממים את הסלילים בלהבה גבוהה במשך כמה דקות בכדי לשרוף שאריות מזון ושמן, תנו להם להתקרר לחלוטין, ואז תצטרכו להפשיל שרוולים. שלפו את הסלילים מהכיריים תוך כדי הרמה עדינה ( הם צריכים לצאת בקלות). הרימו גם את המחבתות. שטפו את מחבתות במים חמים וסבון, ואז השרו אותם, כן, ניחשתם נכון – בתערובת הקסם שלנו. תנו למחבתות לשבת עם החומר למשך 10 עד 15 דקות.
כל מה שרציתם לדעת על ניקוי כיריים
בזמן שהמחבתות מונחות בהשריה, נקו את הסלילים. הניחו כמה גיליונות עיתון והביאו מברשת שיניים יבשה. קרצפו בעדינות את הסלילים כדי לגרד את כל מה שדבוק, לאחר מכן נגבו את הסלילים במטלית לחה, ייבש אותם היטב במטלית יבשה וחזור חזרה לכיור.
שטפו את תערובת הסודה לשתייה של המחבתות. העדיפות היא לבצע להם שטיפה יסודית במים חמים או אפילו רותחים, ייבשו אותם היטב עם מטלית יבשה.
ניקוי מתחת לכיריים חשמליות
לפעמים כיריים חשמליות יכולות להעלות ריחות צריבה כשמפעילים אותו. זה בדרך כלל סימן שעליכם לנקות אותו מתחת לכיריים. הרימו את חזית הכיריים כמו מכסה מנוע לרכב; זה צריך להיפתח די בקלות. השתמשו בספוג לח כדי לנגב את החלק התחתון. הסירו את כל הפיסות אוכל התועות שנתפסו על הכיריים. ספוג בסבון לקרצוף הכרחי פה.
ניקוי כיריים חשמליות
כדי לבצע ניקוי כיריים חשמליות, התחילו בכך שתנגבו אותה במטלית לחה כדי לאסוף את כל שאריות המזון ואז שטפו את כל השומן בעזרת ספוג טבולה בסבון כלים. להסרת כתמים קשים ושאריות מזון דביקים, מורחים את תערובת החומץ לבן וסודה לשתייה על משטח הכיריים ( כוס חומץ ו2 כפות סודה לשתייה), מניחים לתערובת לשבת על הכיריים בין 10 ל -15 דקות לפני שתקרצפו אותה בעדינות. ייבשו את הכיריים עם מטלית נקייה, החזירו הכל בחזרה וסיימתם!
לכתמים קשים יותר ומזון דביק, אבקו בחופשיות את החלק התחתון של הכיריים באדיבות עם סודה לשתייה, ואז ריססו (או טפטפו בזהירות) חומץ ממעל. התערובת אמורה לבעבע – תפסו את הרגע הזה בסלפי בזמן שאתה ממתינים, רק בשביל הכיף. תנו לסודה לשתייה ולחומץ לשבת בין 10 ל -15 דקות ואז קרצפו היטב את המשטח בעזרת מברשת רכה או ספוג כדי לנקות את כל החלקים המטונפים. תייבשו היטב עם מטלית מיקרופייבר- ואל תשכחו לנגב גם את כל החלקים גם את החלק העליון.
ניקוי כיריים אינדוקציה
אם יש בבעלותכם אחד כזה, יש לכם מזל גדול. לא יכול להיות קל יותר לנקות את הבייבי הזה – כולל אותם טלאים שבהם האוכל נשרף על פני השטח.
שלב 1: נגבו את המשטח בעזרת מטלית יבשה לאיסוף חתיכות מזון או פירורים.
שלב 2: שופכים באופן חופשי את כיריים עם סודה לשתייה.
שלב 3: יש לרסס (או לפזר בזהירות) חומץ לבן בכל המשטח. ותיהנו מהמראה הקוסם שזה עושה.
שלב 4: מלאו מים חמים וסבון בדלי או בסיר קטן או בכל דבר שבא לכם, תערבבו כך שיהיה קצף. טבלו מגבת עבה או שתי מגבות מטבח קלות יותר במי הסבון החמים, ואז סחטו את המגבת כך שהיא תהיה לחה אך לא תטפטף מים.
שלב 5: הניחו את המגבת על הכיריים, הגדירו טיימר למשך 15 דקות וצפו בכמה סרטונים בזמן שהחום והסבון מהמגבות מפעיל את הסודה לשתייה ובעצם מנקה את הכיריים עבורכם.
שלב 6: כאשר הטיימר מצלצל, השתמשו במגבת לשפשוף הכיריים. לאחר הברשת הלכלוך בכלל המשטח, נגבו הכול ואל תשאירו שאריות סודה לשתייה.
שלב 7: קחו מגבת נוספת, וייבשו בעזרתה היטב את הכיריים, סיימת!
אם יש שאריות מזון תקועות שבאמת לא ירדו, אתם צריכים לשלוף את התותחים הגדולים … ואנחנו לא מתכוונים לאקדחים, אנחנו מתכוונים לסכינים … ואם להיות יותר מדויקים, אנחנו מתכוונים לסכיני גילוח. אוחזו בסכין גילוח חד בזווית של 45 מעלות, החליקו את הלהב בזהירות מתחת לגוש הכתם בלחץ אחיד. עדיף לבצע את הפעולה בזמן שהכיריים עוד לחים, אך וודא שהידיים שלכם יבשות שהסכין לא תחליק לכם מבין האצבעות. היזהרו כי יש סיכון של גירוד משטח הכיריים, לכן השתמשו בשיטה זו רק כמוצא האחרון – ועשה זאת על אחריותך בלבד. עכשיו שהכיריים שלכם נוצצים, אתם יכולים להמשיך לבשל עליו. רק זכרו כי ניגוב מהיר בכל פעם שתסיימו לבשל תחסוך לך המון זמן בטווח הארוך. בנוסף, אתם נהנים מיתרון של כיריים (ומטבח) נקיים למופת, משהו שאפשר להתגאות בו.
שירותי ניקוי מקצועיים:
- מחפשים מנקה ספות מקצועי ? הכירו את SOS Clean
- ניקוי ספות בבית הלקוח – כל מה שצריך לדעת