היי שמי אלכסנדר (סשה) הרץ ואני מנקה ספות לפרנסתי כבר 10 שנים. את דרכי בתחום התחלתי בארה"ב והקמתי את החברה מלפני 7 שנים, אבל הפוסט הזה לא ידבר על החברה שלי, תוכלו לקרוא עלינו יותר בעמוד אודות שלנו.
בעמוד הזה אני רוצה להציג לכם את היתרונות למה לבחור בי לנקות לכם את הספה מבד. קיים מגוון עצום של מנקי ספות, במיוחד מתחילת הקורונה – אנשי מקצוע בתחומים בהם הייתה ירידה משמעותית בפרנסה, חיפשו תחום קל להיכנס אליו. ולכן, לא קל היום למצוא מנקה ספות אמין. שירות אדיב תוכלו לקבל מהמון חברות ניקוי ספות אבל על מקצועיות, ניסיון ואיכות העבודה – אסור להתפשר.
מה ההבדל בין סוגי ושיטות העבודה השונות, באיזה ציוד עושה שימוש חברה מקצועית בתחום ובאיזה חומרים? כל זה במדריך שהכנתי עבורכם – איך לבחור מנקה ספות מקצועי.
המשיכו לקרוא אני בטוח שתגלו דברים שלא ידעתם.
הבדל בביצועים של הציוד משליך על איכות השירות
מכונה של מתחילים מגיע בביצועים נמוכים במיוחד ביחס לניקוי עם ציוד מתקדם. חלקם לא תמיד נראים לעין אך זה משליך על העתיד.
לחץ הזרקה – מכונה מקצועית שעושה שימוש מנקה ספות מקצועי תגיע בלחץ של 250-300 PSI. הלחץ הזרקה הוא עצם מהירות המים שמוזרק אל סיב הספה, הוא חודר לעומק הריפוד ומחלץ ממנו את הכתמים.
לחץ הזרקה של מכונה זולה מגיע בין 60-100 PSI. מה שמשליך ישירות על איכות הניקוי. ולמה זה ? המים לא חודרים לעומק הסיבים ולכן לא שוטפים היטב את הריפוד. הניקוי חיצוני של הספה אומנם נראה מעולה. אך הכתמים יחזרו במהרה מכיוון שלא נוקה היטב ולא חולצו עד הסוף.
שאיבה – מכונות מתקדמות שאני עושה שימוש, מגיעות עם 2 מנועי שאיבה חזקים. הם שואבים יותר לכלוך ומים. זמני הייבוש מתקצרים משמעותית והספה נשארת נקייה יותר.
בציוד לא מקצועי ישנו מנוע שאיבה בודד חלש משמעותית. פחות מים נשאבים בחזרה עם הלכלוך וזה משליך ישירות על איכות הניקוי.
דוד חימום – בציוד המתקדם שלי ישנו דוד חימום מובנה. הוא אחראי על חימום המים עד 90 מעלות חום. למעשה הניקוי שאני מבצע הוא הזרקה ויניקה בקיטור. המים החמים בלחץ הזרקה גבוהה מפרקים שאריות שומן ומנטרלים חיידקים וקרדית אבק הבית. והספה נשארת נקייה להפליא וגם בריאה יותר לבני המשפחה.
מנקה ספות לא מקצועי בעל ציוד של מתחילים לרוב לא ירכוש ציוד מתקדם בעל דוד חימום, 2 מנועי שאיבה ולחץ הזרקה גבוהה. לא יבצע חיטוי אמתי לספות, הם נשארות רטובות מאוד לאחר הניקוי. למעשה, הניקוי שיבוצע גם עם מאמץ מרבי הוא 70% בלבד.
אז איך לבחור מנקה ספות עם הציוד הנכון ועם החומרים האיכותיים
בדקו על החברה: המלצות לא תמיד ייתנו אינדיקציה נכונה (למרות שיש לנו מאות מהם). בקשו תמונות של הציוד. תתעקשו לשאול את השאלות הנכונות – איזה חומרי ניקוי, כמה זמן הספה מתייבשת, כמה זמן אורך הניקוי, כמה ניסיון יש למנקה הספות בתחום. ועוד הרבה..
תהיו יצירתיים, אל תלכו שולל עם מחירים זולים – יש לכך סיבה! בדרך כלל מנקי ספות שעובדים במחירים נמוכים, אין להם משהו אחר להציע חוץ מהמחיר המוזל.
אם אהבתם את המאמר תוכלו לקרוא עוד על החברה שלנו SOS Clean בדף הבית שלנו.
סרטון
מחירון
שלא כמו בעבר, מחירי ניקוי ספות בבית הלקוח זולים משמעותית מניקוי שהיה נהוג בעבר. השיטה באמצעות מכונת מתקדמת שניתן להביא עד הבית של הלקוח, חוסכת את עלות ההובלה לניקוי במפעל.
המחירים היום נעים בין 250-700 ₪ לניקוי ספות בד ועור. כאשר מינימום לביקור הוא 400 ₪ לכל היותר. למחירון המלא של חברתנו תעברו לדף הבא.
- ניקוי ספה 2 מושבים 250 ש"ח
- ניקוי ספה 3 מושבים 350 ש"ח
- ניקוי ספה 4 מושבים או פינתית קטנה 420 ש"ח
- מבצע! ניקוי ספה 3+2 או פינתית בגדול רגיל 470 ש"ח
- תוספת לניקוי כל הכריות גב הנשלפות (דו צדדי) 50 ש"ח
- תוספת לניקוי כל הכריות המושב הנשלפות (דו צדדי) 50 ש"ח
- תוספת לניקוי בד אימפלה או בד טבעי 100% למושב אדם 30 ש"ח
- תוספת לניקוי ספות עור למושב אדם כולל מריחת קרם 30 ש"ח
- טיפול בחומר דוחה כתמים לאחר ניקוי פר מושב אדם 50 ש"ח
- ניקוי ספה 3+2 או פינתית גדולה ומזרן זוגי צד אחד 750 ש"ח
כל המחירים כוללים מע"מ.
ואין טריקים ושטיקים ולא תופתעו מתוספות או הקפצת המחירים בסיום העבודה.
שאלות נפוצות
אתם שואלים ואנחנו עונים נקי…
ראשית על מנת לנקות ספות באופן מושלם יש צורך בזיהוי סוג הבד: פשתן, כותנה, משי, ויסקוזה, פוליפרופילן, מיקרופייבר, פוליאמיד או ניילון. למה זה חשוב אתם שואלים? מכיוון שכל סוג סיב מגיב אחרת לחומרי ניקוי. מנקה ספות מקצועי בעל ניסיון יזהה מיד באיזה סוג בד מדובר, יתאים את החומר הניקוי שיביא לתוצאה הכי טובה מבלי לגרום לנזק לספה.
ב90% מהספות הבד העיקרי המרכיב את הספה יהיה סינטטי לחלוטין וההבדל ביניהם הוא לא גדול. אך אם בעל המקצוע זיהה בטעות ספה מבד כותנה כספה העשוי מסיב סינטטי – זה אסון הרה גורל. סבירות גבוה מאוד שאם ישתמש בחומר ניקוי אלקלי אגרסיבי ייסב נזק בלתי הפיך לספה.
כבר בשלב השיחה הראשונה שלנו , תתבקשו לשלוח מספר תמונות ובכך תאפשרו לי לזהות את סוג הסיב. כאשר אני מגיע לביתכם, אני כבר יודע בדיוק מה אני הולך לעשות.
עם הניסיון העשיר שלי , ומגוון גדול של חומרי ניקוי – אני מתאים את החומר הנכון ביותר עבור הספה שלכם.
בשלב הניקוי , אני תמיד מנקה את הספה בעזרת מרכך מיוחד המותאם לסוג הסיב. ובכך, אני מאפשר לספה לחזור להיות שוב רכה ונעימה.
ניקוי ספות מעור, הוא תהליך שונה לחלוטין – ועל כך אני מרחיב במאמר הזה.
ועכשיו בואו ניגע בהבדלים העצומים בין מנקה ספות מקצועי לבין מנקה ספות בתחילת דרכו או כזה שעושה את העבודה הזו זמנית.
כפי שכבר נאמר, בתקופת קורונה נכנסו לא מעט בעלי מקצוע לתחום האהוב שלי. הם מחפשים הכנסה מהירה במינימום הוצאות. לשם כך, הדבר הראשון בו הם מקצצים בעלויות הוא במכונת ניקוי ריפודים.
יש הבדל עצום בין מכונה מקצועית למכונה חצי מקצועית. לא רק בביצוע אלה כמובן גם בעלויות. מכונה לניקוי ספות שמנקה ספות על בסיס יומי כמה עבודות ירכוש מכונה בעלות של 15 אלף ₪ שתחזיק לו שנים ארוכות ותשרת אותו למגוון רחב של עבודות. ומנקה ספות מתחיל יבחר במכונה למתחילים בעלות של 5 אלף ₪ לכל היותר.